Startpunten rondjes 


Camping het goeie leven - Eerde

Het goeie leven....Liefde voor eten & drinken…


Ons restaurant met zonnige bosterras is het plekje om lekker samen te genieten van een smaakvolle maaltijd of een gezellige ontspannen borrel. Iedereen is meer dan welkom in ons gezellige restaurant! De kaart sluit aan bij het seizoen en de keuken is rijk van smaak en heerlijk puur. Met regelmaat organiseren we een gezellige camping-aanschuif-tafel. Lange tafels in het gras vol met de meest zalige gerechten. 

We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten! www.hetgoeieleven.nl

Vlagheide 8b

5482 NM Eerde - Schijndel

 

Camping het goeie leven is het startpunt voor de piratenroute.


 

De Orangerie Vlagheide 

Wij bieden u de ruimte voor een feestje, bijeenkomst, vergadering, etc. Onze Orangerie is een gezellige en pas gerenoveerde ruimte, waar je alles kunt organiseren en samen met uw gasten kunt genieten van de omgeving en stijlvolle ruimte geschikt voor allerlei bijeenkomsten. Te huur voor een hele dag  maar ook een dagdeel via www.orangerievlagheide.nl


De Orangerie is het startpunt voor de bevrijdingsroute.


St. Antonius Molen - Eerde

St. Antonius molen

De molen ligt in het hart van Meierijstad.  Het is thuiskomen voor Amerikaanse veteranen. Levende geschiedenis voor jonge scholieren. Nostalgische beleving voor toeristen. Industriële bakermat van de Brabantse voedingsindustrie. Zeldzame korenmolen. Dat allemaal is de St. Antonius molen in Eerde.  Als eigenaar van dit unieke object zet Stichting Eerdse Molen zich in om al deze aspecten van dit rijksmonument in de gemeente Meierijstad ook voor de toekomst te bewaren. De molen in Eerde verbindt als geen ander regionale historie, wereldgeschiedenis en ecologisch ambachtelijk verleden.www.eerdsemolen.nl

 

Extra mogelijkheden:

Bezichtiging Geronimo museum (WOII): € 4,00 p.p.

Rondleiding molen:

1-9 personen € 5,00 p.p.

10 of meer personen € 3,50 p.p.

Kinderen tot 6 jaar gratis.

Rondleidingen in de molen en het museum dienen vooraf gereserveerd te worden.  Iedere betalende deelnemer ontvangt aan het einde van de rondleiding een halve kilo pannenkoekmeel van de molen.

Openingstijden Rondje Meierijstad:

Stichting Eerdse Molen
do: 19.00-21.00 uur
zo: 10.00-16.00 uur

Stichting In de Molen

ma t/m vrijdag : 9.30 tot 17.00 uur 

zaterdag en zondag : 10.00 tot 12.30 uur  

De Molen is het startpunt voor de Market Gardenroute

Stichting in de Molen

Website: www.stichtingindemolen.nl

Onder de belt van de molen bevindt zich de dorpswinkel welk tevens een dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten mensen is. In de belt bevinden zich schitterende muurschilderingen die bekeken kunnen worden gedurende de hele week onder genot van een kopje koffie/thee in de gezellige `huiskamer`.


Rondje Meierijstad is mede mogelijk gemaakt door: 

Rondje Meierijstad is een initiatief van